hvad er en doula?

En Doula er det amerikanske ord for fødselshjælper. De betyder 'kvinder, der tjener' og er en omsorgsperson, der er tilstede under hele din fødsel. Det er videnskabeligt bevist, at tilstedeværeslen af en doula nedsætter graden af indgreb og skaber en bedre fødselsoplevelse:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23076901


hvad er rebozo?

Massage, der stammer fra Mexico, hvor det praktiseres af indianske jordemødre. Rebozo betyder 'sjal' på spansk, og udføres ved hjælp af et langt tørklæde, der kan massere, strække og vugge den gravide. Rebozo kan bruges til fødselsmodning, naturlig igangsættelse (i kombinaion med akupunktur), smertelindring og til afspænding og velvære under graviditeten. 


hvad er smertefri fødsel?

En metode, der bygger på vejrtrækningsøvelser og afspænding, og som derigennem nedsætter smerteoplevelsen. Læs og Smertefri Fødsel-teknik her: www.smertefrifoedsel.dk 


hvad er oxytocin?

Det hormon, der laver veer. Oxytocin virker smertestillende, og er det, der får mælken til at løbe. Oxytocin produceres når du er afslappet og tryg. Oxytocin kaldes også 'kærligheds-hormonet'.


HVAD ER AKUPRESSUR?

En mild form for massage og blide tryk, der bygger på samme filosofi som akupunktur og arbejder med de samme punkter – kroppens meridianpunkter – blot uden nåle.

Akupressur kan bruges til naturlig igangsættelse og som smertelindring under fødslen.


HVAD ER S-DROP (syntoxinon-drop)?

Et kunstigt stof, der erstatter den naturlige oxytocin og som kan forstærke veer. Det sætter din egen produktion af oxytocin ud af spillet, og kan derfor forøge ve-smerterne.


HVad er VBAC?

VBAC står for Vaginal Birth after C-section - naturlig fødsel efter kejsersnit. Trods ar på livmoderen er det muligt at føde vaginalt anden (eller tredje og fjerde..) gang, og det anbefales for det meste.

Læs mere om VBAC.