Har du født ved kejsersnit?

Manna Fødsel arbejder med gravide, der har udfordringer i forhold til den naturlige fødsel, fx tidligere kejsersnit. Uanset komplicerede forhold er det muligt at få en god og styrkende fødselsoplevelse. Vi har erfaring med følgende:

  • Planlægning af naturlig fødsel efter kejsersnit: Kan man føde hjemme efter et kejsersnit? Kan jeg føde i vand efter kejsersnit? Find vej gennem junglen af myter og fakta omkring VBAC (Vaginal birth after c-section).

  • Forberedelse og planlægning af det planlagte kejsersnit. Skal du have planlagt kejsersnit er der flere ting, du kan gøre for at få en god fødselsoplevelse.

  • Gravid med tvillinger? Mange tvillingegraviditeter ender med et kejsersnit - men det behøver ikke at være sådan! Hvilke udfordringer møder du under graviditeten og hvordan skal fødslen forløbe? Bliv forberedt til fødslen og livet som tvillingemor.


VBAC

Vaginal Birth after C-section eller Naturlig fødsel efter kejsersnit: JA, det kan sagtens lade sig gøre. Langt de fleste med et kejsersnit i bagagen føder naturligt næste gang. Der er dog mange anbefalinger og restriktioner fra hospitalernes side, og mange spørgsmål melder sig: SKAL jeg overvåges elektronisk under hele fødslen - NEJ. Kan man føde i vand? - JA. Hvor stor er risikoen for at arret brister? - MEGET LILLE! 

Viden: Vi hjælper dig med at sortere i anbefalingerne, og komme tættere på den naturlige fødsel på dine præmisser. Som fødselspraktikere tager vi ingen medicinske beslutninger og valget er altid dit - jo mere viden du har, jo bedre kan du træffe de rette beslutninger. Vi giver dig al den viden, du har brug for på vej til din VBAC. 

water-birth759.jpg

PLANLAGT KEJSERSNIT

De gode fødehormoner og kejsersnit

Ved planlagt kejsersnit bliver du mor før din krop og baby selv har sagt 'klar'! De hormoner, der sætter den naturlige fødsel i gang produceres ikke automatisk og du kan derfor møde udfordringer med fx amning og tilknytningen til dit barn. Mange føler sig snydt for fødslen efter et kejsersnit. Men det er muligt at komme styrket gennem et kejsersnit. Vi forbereder  sammen et kærlighedsfyldt og roligt hud-til-hud-kejsersnit, så du og din baby får den bedste start på livet sammen udenfor maven.

Styrk din kejsersnit-baby

Babys vej gennem fødekanalen har stor betydning for dets helbred på længere sigt. Babys krop får ikke de rette tryk på vejen gennem mors bækken, og heller ikke de nødvendige bakterier, der skaber en sund tarmflora. Amning kan give din baby rigtig meget med på vejen, og med vaginal swabs kan du dog give din baby lidt af dét, den havde fået ved naturlig fødsel. Vi hjælper dig med at komme så tæt som muligt på den naturlige fødsel.

Læs om Microbirth her: http://microbirth.com

https://www.sciencenews.org/blog/growth-curve/should-c-section-babies-get-wiped-down-vagina-microbes

IMG_0852.JPG

GRAVID MED TVILLINGER

Som gravid med tvillinger vil du møde mange retningslinjer i forhold til din fødsel. Din krop vil være hårdere belastet end, hvis du bar på et enkelt barn, og du kan derfor gå tidligere på barsel. Mange tvillinger fødes for tidligt og det gælder derfor om, at passe på sig selv. Du vil måske blive tilbudt igangsættelse eller rådet til kejsersnit. Få råd og støtte til den mest naturlige fødsel med tvillinger.