Unødvendig igangsættelse endte i kejsersnit

 

Min historie:

Jeg  er uddannet Hultén fødselspraktiker 2016-17.

Mine egne fødselsberetninger er bl.a. grunden til at jeg arbejder som fødselspraktiker og doula. Som så mange andre håbefulde, fortrøstningsfulde, forventningsfulde, glade - men intetanende - førstegangsfødende, glædede jeg mig til at føde, og var ikke i tvivl om, at det skulle jeg nok klare. Jeg gik 14 dage over termin, og stolede på jordemoderen, da hun sagde, at jeg skulle sættes igang; dejligt, så kommer mit barn endelig! Men hvad jeg ikke anede, var at igangsættelse ikke er et tilforladeligt skub i den rigtige retning, men et medicinsk indgreb: jeg fik ve-drop, babys hjerterytme blev uregelmæssig, der blev taget blodprøve og konstateret for lidt i ilt i blodet og fortaget akut kejsersnit! Ikke en eneste ve oplevede jeg: min krop og min psyke var slet ikke parat til at modtage en baby. Bagefter lå jeg helt dopet på morfin og orkede ikke at tage det lille nye liv op til mig...amningen kom fint igang og alt gik jo i sidste ende godt. Først flere år senere står det klart for mig hvor meget denne oplevelse har påvirket mig, mit moderskab, mit parforhold. 

Holdningen til fødsler og oplysning til de førstegangsfødende burde undergå en vældig forandring i mine øjne. I København blev hver 4. barn i 2014 forløst ved kejsersnit! Hvis det er normalt, er der noget galt med hvad vi opfatter som 'normalt'. Det skal ændres! 

Min anden fødsel blev en slags terapi, hvor jeg arbejde med en privat jordemoder, planlagde hjemmefødsel og fik lov at vente ligeså længe det skulle være, på at baby selv ville ud. At forberede sig, føde og afslutte hele forløbet med den samme person var guld værd. En traumatisk fødselsoplevelse kan heles gennem en god fødsel, og derfor besluttede jeg mig for, at uddane mig til fødselspraktiker, og på den måde hjælpe andre kvinder med at få gode fødselsoplevelser, blive stærkere og gladere kvinder og mødre.

Som fødselspraktiker/doula arbejder jeg med ønsket om at alle kvinder kan få en naturlig fødsel, hvor medicinske indgreb og i sidste ende kejsersnit ungås. Jeg har på egen krop erfaring med akut såvel som planlagt kejsersnit, hjemmefødsel samt tvillingegraviditet. Jeg er mor til fire drenge.

Jeg har gennemgået kurser i:

Rebozo v. Martha Orbis/Maiaklinikken

Akupressur v. Hannah Arlaud Lindh/Doulakademiet

Efterfødselssamtale-teknik v. Bente Nørgaard/Nordlys 

Praksisnær erfaring med teknikkerne fra Smertefri Fødsel Anja Bay Metoden v. Anja Bay

Homøopati for profesionelle fødselshjælpere v. Homøopat Mette Mitchell

Rebozolukning og svøbning af gravide v. Christina Hedegaard Jørgensen/Doula Mama Christina

mette@mannafødsel.dk

tlf: 30171401